Труден технически преглед за българския екипаж на „Дакар 2014“

Main January 3, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5935 views | no comments

Повишени критерии и променени технически правила от предходната година затрудниха българския екипаж Орлин Алексиев и Пламен Николов в „Дакар 2014“ преди началото на състезанието. Вчера Bulgaria off-road team взе пристигналите с ферибот от Европа до порт в близост до Буенос Айрес състезателен автомобил FIAT Freemont, репортерски Hyundai Santa Fe, асистентски камион Mercedes-Benz 1848 Т5 и кемпер FIAT, след което екипът се отправи към Росарио. Градът е домакин на старта на тазгодишното издание на най-престижното офроуд състезание на планетата. Техническата проверка се проведе в Rosario City Center, а по-строгите технически изисквания и промени от 2013 принудиха родния екипаж да премине проверката ден по-късно от планираното.
В състезателната зона има огромен интерес към автомобила на българите – FIAT Freemont 4х4 A2 Concept, с който участват тази година нашите момчета. Стотици фенове се снимаха с колата и се интересуваха какъв модел е, как и къде е подготвен, какви са амбициите на Алексиев и Николов за „Дакар 2014“. Останалите състезатели също се спираха с интерес пред българския автомобил и разпитваха за повече подробности.
Италианската компания е с много силни позиции в Латинска Америка и специално в Аржентина, където има завод в Кордоба. От тази година екипът има заводска финансова подкрепа от FIAT чрез българското представителство „Ауто Италия“.
Първият етап на състезанието е на 5-и януари, а финалът - на 18-и във Валпарайсо, Чили.

 
Keywords:   Off Road
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...