Тръгва първата в света пистова серия с електрокари

Main May 4, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2215 views | no comments

На пистата Силвърстоун на 6-и август стартира първият кръг от първата пистова състезателна серия с електрокари - EV Cup. Тя ще има три класа автомобили и седем състезания - четири във Великобритания, едно в Белгия и две в САЩ.

Първият - "Градски" клас е за специално подготвени за пистови състезания електромикроколи Think City с мощност 50 к.с. и максимална скорост от 136 км/ч. Те могат да изминат с едно зареждане 160 километра.

"Спортният" клас ще е с автомобили Westfield iRacer. Става дума за двуместен кит-кар с два електромотора - по един за всяко от задните колела. Общата им мощност е 260 к.с., ускорението от място до 100 км/ч е под 5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 184 км/ч. Според представителите на Westfield, в състезателен режим автомобилът може да измине с едно зареждане 50 км.

В третия клас ще бъдат представени прототипи без ограничения за маса и мощност. В този клас навярно ще бъде представен и състезателния вариант на световния и европейски автомобил на годината Nissan Leaf Nismo RC, който беше показан преди дни на автосалона в Ню-Йорк.

 
Keywords:   iracer, nissan, westfield
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...