Турски инвеститор иска да спаси Th!nk

Main July 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8425 views | no comments

Производителят на компактни електрически автомобили Th!nk, изпаднал в неблагоприятна финансова ситуация, може да бъде спасен от турски инвеститор. BD Otomotiv се представя като специалист в областта на електрическите превозни средства. От двадесет години насам Th!nk се опитва да оцелее и да се наложи в световен мащаб. След четири фалита, норвежката марка изглежда най-сетне е намерила нов инвеститор, готов да я спаси.
BD Otomotiv е подразделение на Boyner Sanayi AS. Автомобилните активности на компанията се въртят само около електрическото задвижване. Компанията твърди, че произвежда модели на базата на Fiat - Fiorino, Scudo и Ducato или на Renault - Kangoo и Trafic. Това се случва в турски заводи, както и в италиански. Компанията е и дилър на китайската марка BYD в Турция. Освен това BD Otomotiv има претенции да внася Fisker в Турция, Гърция, България (което предизвиква нашето недоумение), Румъния и Кипър. За да допълни производството си, BD Otomotiv притежава и поддържа станции за зареждане по японския стандарт CHAdeMO.
Осман Бойнер, собственик на компанията, се надява да спаси Th!nk, и най-накрая да даде бъдеще на достъпни електрически модели от тази марка, какъвто беше първоначалният й замисъл. Предвиждат се и нови платформи. Той се надява да успее да запази инженерната й база в Норвегия, но производството щяло да се осъществява в Италия и Турция.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...