Търговски резултати на Citroen Франция

Main April 4, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9980 views | no comments

С над 75 000 регистрации (леки + товарни автомобили) през първите три месеца на годината, CITROЕN отбелязва по-бърз прогрес от този на самия пазар (+6,2% спрямо +2,1%), което му позволява да увеличи пазарния си дял с 0,5 пункта (до 14%). Тези резултати са постигнати благодарение на динамичното развитие на марката при леките автомобили и в частност на успеха на CITROЕN C3 и на новия C4 Picasso, лидер в сегмента на компактните еднообемни автомобили. Същата тенденция CITROЕN демонстрира и при товарните автомобили, като по този начин затвърждава 2-рото си място на този пазар.
Според Филип Нарбебюрю, директор на CITROEN Франция: “В края на 1-вото тримесечие на 2014 г. CITROЕN се развива много динамично в търговски план както по отношение на продажбите, така и що се отнася до пазарния дял. В действителност регистрациите ни се увеличиха с 6,2% при леките + товарните автомобили, което е значително по-голям ръст от този на самия пазар от 2,1 %. Пазарният ни дял също се увеличи с 0,5 пункта спрямо първото тримесечие на 2013 година и достигна 14 %. Тази година започна наистина обещаващо за марката”.
При леките автомобили CITROЕN отчита ръст на регистрациите с 6,3% на пазар с ръст от +2,9% и увеличава пазарния си дял с 0,4 пункта (на 13,2%). Добрите резултати се дължат основно на:- успеха на новия CITROЕN C3, с увеличение на продажбите с +34,9% за 1-вото тримесечие.- притегателната сила на новите CITROЕN C4 Picasso и Grand C4 Picasso, лидери на пазара на компактните еднообемни автомобили с над 12 000 регистрации от началото на годината.
При товарните автомобили марката прогресира с 6% на пазар, който отчита спад (-1,6%), и увеличава пазарния си дял с 1,3 пункта спрямо 1-вото тримесечие на 2013 г., достигайки 18%. По този начин CITRO

 
Keywords:   citroen
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...