Уникален паметник на Луи Шевроле в родния му град Ла Шо-де-Фондс по случай стогодишнината на Chevrolet

Main March 30, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5730 views | no comments

Огромен бюст от полирана стомана ще озари Парк де Луест в Ла Шо-де-Фондс, напомняйки на посетителите за Луи Шевроле, един от най-известните синове на швейцарския град.
Скулптурата, създадена от Кристиян Гозенбах, е победител в конкурса по случай 100-годишнината на Chevrolet. Началото на съревнованието бе дадено на 3 ноември 2011 година – рождения ден на марката. Международното жури избра творението на Гозенбах като най-добрата от четирите изключително креативни идеи. То победи в оспорвана борба с проектите на Ланг/Бауман, Костас Варотсос, Оливие Мосе и Силви Фльори. Впечатляващото произведение на изкуството ще бъде издигнато в централно разположения Парк де Луест в Ла Шо-де-Фондс.
Идеята за създаването на високия пет метра бюст на Chevrolet започва с историята на един човек, чието име е известно на цял свят. Абстрактната скулптура ще издържи изпитанията на времето и ще остане интересна за бъдещите поколения. Нейните отражения изразяват динамичната личност на Луи Шевроле и градския живот, който я заобикаля.
„Гозенбах е подходил по необикновен начин към един традиционен жанр в изкуството - бюста. Аз съм изключително щастлив, че ние, от журито, избрахме този млад и активен творец и съм убеден че ще видим още много впечатляващи негови работи в бъдеще“, отбелязва Рудолф Рьоист, изкуствовед и президент на Швейцарската федерална комисия по изкуствата.
Този проект е част от цяла поредица свързани със стогодишнината начинания на Chevrolet, ръководени от Фридерике Шмид, мениджър с доказан опит в областта на подобни, свързани с изкуството дейности. Chevrolet Centennial Artwork включва серия от инициативи, които отбелязват едновековния юбилей на четвъртата по големина автомобилна марка в света.
В годината на юбилея Chevrolet представи седем нови модела в Европа. Продуктовата офанзива продължава с два нови модела през тази година.

 
Keywords:   chevrolet
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...