Управляваме камиони с един пръст

Main February 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4070 views | no comments

Само няколко месеца след премиерата на новата серия Volvo FH Volvo Trucks представя поредната техническа иновация – революция в кормилните системи при камионите. Патентованата технология Volvo Dynamic Steering добавя електродвигател с електронно регулиране към традиционното кормилно управление с хидроусилвател.
Четирите основни предимства на новата технология са по-стабилно управление при високи скорости, лекота на управлението при ниски скорости на тежконатоварен автомобил, омекотяване на неравностите по пътя и идентифициране и автоматично компенсиране на промените в средата (вятър, наклон и др.).
„Почти четирима от десет водачи на товарни автомобили се оплакват всяка седмица от болки в гърба, врата, раменете и ръцете. Подобрената ни кормилна система осигурява шофиране с по-малко напрежение, което би трябвало да противодейства на този проблем, свързан с условията на работа“, разказва Густав Неандер, ръководител на проекта Volvo Dynamic Steering.
При ниски скорости на движение електродвигателят поема работата от плещите на водача. Така той или тя може да се отпусне и да управлява, без да напряга ръцете и раменете си. Друго предимство е, че Volvo Dynamic Steering се центрира автоматично също и при движение на заден ход.
Системата омекотява неравностите по повърхността на пътя, като например пукнатини и дупки. Това означава, че усещането при управление е за повече стабилност, тъй като не се налага на водача да ги компенсира, като постоянно регулира леко волана.

 
Keywords:   volvo, volvo fh, volvo trucks
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...