Утре представят машините на българските участници в „Дакар“

Main November 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7965 views | no comments

Утре ще представят състезателните ATV, с които пилотите Петър Ценков и Младен Вачков ще участват в рали „Дакар 2012“. Двамата са членове на първия и засега единствен български отбор в надпреварата в Южна Америка – „Рали Рейд“.
Слет това машините веднага заминават за френското пристанище Хавър. Оттам те ще се придвижат с кораб до Аржентина, където е и стартът на „Дакар 2012“ на 1 януари догодина. Така че това е единственият шанс да бъдат видяни АTV машините Can-Am Renegade 800.
На специална среща с медиите утре Петър Ценков ще разкрие състезателния си номер за второто си участие в надпреварата в Аржентина, Чили и Перу, както и този на съотборника си на дебютанта в състезанието Младен Вачков.
Представянето ще се състои в 10:30 часа пред офиса на авиокомпания Cargo Air до Терминал 1 на летище „София”.
Ценков е единственият българин, завършил митичното рали „Дакар“. Роден е на 21 май 1963 г. в София. Завършил е Френската гимназия, а след това ТУ и УНСС – специалност „Международни отношения“. Управител е на компанията „Cargo Air“. Женен е и има четирима синове. Кара ATV Can-Am Renegade 800 и се състезава от 2008 г. Записал е победи на състезания в Гърция, рали “Баха Саксония“, „Бреслау“ и др. Постига световен рекорд, като изминава 1000 км за 24 часа по навигация в „24 часа на Атина“. Преди дни Петър спечели първо място в своя клас на рали „Мароко“, което беше последната му проверка преди „Дакар 2012“.
Младен Вачков е роден на 9 декември 1974 г. в Троян. Завършил е спортно училище в Ловеч (профил „борба“) и НВУ във Велико Търново, специалност „Стопанска логистика“. Женен е с двама синове. Кара ATV Can-Am Renegade 800. От миналата година е съотборник на Ценков в „Рали Рейд“. През 2011 г. записа втори места в рали „Бреслау“ и в рали „Мароко“.

 
Keywords:   atv, Off Road, renegade
 

Хоро с Dacia Хоро с Dacia
November 17, 2011
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...