Фандъкова: „Електромобилите ще спират безплатно на сини зони”

Main February 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2846 views | no comments

Днес на международната конференция „Електромобилите - предизвикателства на новата мобилност" кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че елетромобилите ще паркират безплатно на синя зона. Също така общината има договорка с едно от електроразпределителните дружества да изгради мрежа от зарядни станции в столицата. Фандъкова съобщи, че общината има готовност да предложи стратегия за стимулиране на употребата на електромобили, дори се обмисля вариант служебните автомобили на кметството да бъдат заменени с такива на ток.
Премиерът Бойко Борисов, който също присъстваше на конференцията, заяви, че държавата подкрепя навлизането на екологични превозни средства.
Вицепрезидентът на Европейската комисия и комисар по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни каза, че България заема челно място сред европейските страни по отношение на политиката за въвеждане на електромобили. Европейската комисия е готова да помогне на държавата и кметството за изграждането на нужната за електромобилите инфраструктура, добави още той.

 
Keywords:   images, speed press, sty
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...