Фейслифт за Mercedes CLS

Main June 19, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12140 views | no comments

Mercedes разпространи първите фотографии на обновените CLS и CLS Shooting Brake. В предната част правят впечатление променените въздуховоди, а срещу доплащане клиентите ще могат да получат и Multibeam LED-фарове. Другата важна новост за CLS ще бъде 9-степенният автоматик с хидротрансформатор, който вече дебютира в новата Е-класа. Трансмисията трябва да намали разхода и да направи колата по-пъргава. Новата автоматична скоростна кутия ще се предлага за CLS 220/250/350 (дизел) и за CLS 500 (бензин).
Шест двигателя, седем варианта, до 585 к.с.!
Дизеловите двигатели развиват 170 к.с. и 400 Нм (CLS 220 Bluetec), 204 к.с./500 Нм (CLS 250 Bluetec) и 258 к.с./620 Нм – за 350 Bluetec. Към момента от Mercedes още не дават данни за разхода, само споделят, че всички дизели ще отговарят на Евро 6. Това важи и за бензиновите агрегати – CLS 400 и CLS 500 ще развиват съответно 333 к.с./480 Нм и 408 к.с./600 Нм. Всички агрегати с изключение на дизеловия при 220 ще могат да бъдат комбинирани с двойно задвижване. Топмодификацията е CLS 63 AMG, който ще бъде предлаган с 5,5-литров 8-цилиндров мотор в две степени на мощност – 557 или 585 конски сили. За по-слабия вариант със задно задвижване Mercedes обявява консумация от 9,9 л на 100 км. С двойно задвижване тя е 10,4, съответно 10,6 л (за 585 к.с.). И въпреки че „осмаците“ се характеризират с голям работен обем и отделят по 248 г СО2 на км, те отговарят на Евро 6.
Матричните LED-фарове осигуряват сигурност
По желание вместо серийните Full-LED фарове клиентите могат да поръчат такива с Multibeam-LED техника. При тях чрез електронен модул се управлява матрица от 24 мощни диода: така системата преразпределя светлинния сноп към осветяваните превозни средства, за да не заслепява водачите им. По този начин пътят винаги е осветен оптимално и на шофьора няма да се налага да превключва на къси-дълги.
Промени и в интериора
Новият „свободен“ 8-инчов монитор може да бъде комбиниран с обикновен CD-плейър или с по-сложна мултимедийна система Comand Online. Възможността за свързване с устройства на Apple е стандарт, като опция клиентите могат да поръчат навигация. Те ще могат да избират между пет цвята за тапицерията на седалките, както и между шест вида кожа. Асистиращата система Collision Prevent Assist Plus е серийна, тя спира автоматично автомобила при опасност от сблъсък. Цените още не са ясни.



 
Keywords:   Mercedes-Benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...