Фиат 500 първи в Германия според J.D. Power

Main June 20, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2295 views | no comments

Фиат 500 отбеляза най-висок резултат в проучването за удовлетвореност на потребителя в Германия, като се класира на първо място в анкетата на J.D. Power за удовлетвореността на потребителя, проведена сред собственици на автомобили в Германия. С резултат от 81,8% в категорията миникар, Фиат 500 застана начело в класацията, в която по традиция водещо място заемат германски или японски производители.

Изследването, което се провежда ежегодно в цял свят, измерва удовлетвореността на потребителите по 67 критерия, разделени в 4 категории, всяка със специфично тегло в общата оценка. Присъствието (динамични характеристики, дизайн, комфорт, функционалност) обуславя до 32% от общия резултат, качеството и надеждността са с дял от 26%, експлоатационните разходи са с 22%, а удовлетвореността от дилърството на марката е с дял от 20%.

В частност, анкетата в Германия бе проведена сред 17 158 собственици на автомобили от минимум две години, които в този период са изминали средно 38 700 км. Изследването засяга модели, разделени в 9 категории – от мини автомобили до големи SUV автомобили и е базирана на минимум 50 въпроса.

Най-интересният резултат от това издание е мнението, изразено от немските потребители по най-важните критерии – присъствие и динамични характеристики, пространство на пасажерите и дизайн, по които Фиат 500 получи три пъти най-високата оценка. Класиката на Фиат се отличи и по отношение на експлоатационните разходи.

Накратко, с това признание, Фиат 500, който вече е носител на множество награди за дизайн и технологии, подчертава едновременно качеството на продукта и ангажимента на Fiat Group Automobiles за непрекъснато подобряване на обслужването в цялата дилърска мрежа.

 
Keywords:   j d power
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...