Френският посланик тества 100% електрическия Peugeot iOn в България

Main February 14, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2688 views | no comments

Френският посланик Филип Отие бе първата ВИП личност, която тества 100% електрическия Peugeot iOn. Тестът се състоя по време на конференцията "Електромобилите – предизвикателства на новата мобилност", която се проведе на 10 и 11 февруари в хотел Хилтън, София.

Peugeot iOn

Световен лидер по брой продадени електрически автомобили с модела 106, Peugeot преминава в нов етап от своята цялостна стратегия за намаляване на вредните емисии, лансирайки iOn, първият електрически автомобил от ново поколение.

iOn е адресиран преди всичко към администрациите и фирмите, но и към частни лица.
Градският автомобил съчетава забележително съотношение вътрешни/външни размери, отлична маневреност, високо ниво на сигурност с комфорт и богато оборудване. Към тези качества се добавят предимствата на електрическата енергия, невероятната безшумност, липсата на вредни емисии и лекотата, с която iOn се управлява.

Ефективното управление на енергията на литиево-йонната батерия и оптимизираното й възстановяване, както при намаляване на скоростта, така и при спиране, позволяват постигане на автономия от 150 км в стандартен европейски цикъл на движение. В реални условия, това осигурява достатъчен пробег, тъй като 90% от пътуванията, които потребителите правят ежедневно са с дължина под 60 км.
Пълното зареждане на батерията се извършва за 6 часа в стандартен контакт, в домашната електрическа мрежа, а бързото презареждане, до 50% за 15 минути и до 80% за 30 минути, става чрез специално зарядно устройство. Предвид това, че в града и по периферните му пътища, колата е спряла през 90% от времето, времето за презареждане на iOn отговаря напълно на потребностите на автомобилистите.

Всички iOn разполагат с богато серийно оборудване: алуминиеви джанти, сервоволан, светлини за мъгла, автоматично включване на светлините, дневни светлини, централно заключване с дистанционно управление, борд компютър, климатик, радио CD съвместимо с МР3 и Bluetooth – с USB порт, електро управляеми стъкла, предни и задни, регулиране на седалката на водача във височина, регулиране на наклона на облегалките и сгъване на задните седалки.

Трите основни оборудвания, предлагани като опция или аксесоар са :
комплект зима", който включва отопляема седалка водач и отопляеми външни огледала за обратно виждане,
комплект за трансформация във вариант с две места и товарен обем от 1,3 м³,
мобилна система за навигация, която може да се използва и при други начини за придвижване (пеш, с велосипед...) и която се намира в арматурното табло. Тя дава възможност :
- да се получава информация на пътната обстановка,
- да се обновява версията на картографията, с обозначаване на постовете за презареждане,
- да се търси информация по центрове на интереси.

iOn вече се гордее с три награди:
Grand Prix Auto Environnement 2010 на шестото връчване на наградата на MAAF Assurances*. Отличието на журито, съставено от журналисти, се дава на автомобилите и технологиите, които допринасят за опазване на околната среда.
Провинция Бавария учредява еСarTec Awards и Peugeot iOn печели в категория Електрически автомобили" в рамките на второто издание на международния салон еСarTec в Мюнхен. Журито е съставено от представители на TÜV, орган за контрол и нормализация, на ADAC, най-големият автомобилен клуб в Германия, и на германската асоциация Solare Mobilität.
"Златен волан", връчен от Аутобилд, за първия европейски сериен електрически модел на френския производител.

*****
Peugeot
В 160 страни и 10 000 центъра, Peugeot предлага на своите клиенти високо качество и приятни емоции. През 2010, когато отпразнува своя 200-годишен юбилей, Peugeot затвърди мястото си на първа френска автомобилна марка в света, изкачи се с една позиция в класацията на марките (9-а) и продаде 2 142 000 автомобила. Peugeot е единствената марка, която предлага цялостна гама мобилност, включваща леки и товарни автомобили, скутери, велосипеди и разнообразни услуги, сред които програмата Mu by Peugeot.

 
Keywords:   106 peugeot, peugeot
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...