Френско пътешествие в космоса

Main September 13, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9305 views | no comments

Големите ванове са аут, някогашната тенденция Espace е вече просто екзотика. Как изглеждат космическите кораби от бъдещето? Спортни, луксозни и екстравагантни, ако съдим по „Initiale Paris“. Във Франкфурт Renault представи 4,5 метра дългия прототип, който ще впечатли бившите почитатели на SUV с много елегантност.
Формата на Initiale е по-плоска в сравнение с Espace, а 22-цоловите джанти го правят по-спортен от класическия ван. Забелязва се и парижката нотка: решетката и джантите са украсени в стил, наподобяващ Айфеловата кула, а на плексигласовия покрив е гравирана картата на града. Качването е истинско шоу: големите врати се отварят последователно, докато надолу автоматично се спускат прагове. Вместо зимната атмосферата при Espace, тук се създава усещането за частен самолет.
Отвътре забележителни са неоновите ивици, матовият паркетен под и спортният кокпит на водача. Предните два реда седалки са разделени по средата - приятен трик на дизайнерите, а третият, състоящ се от гъвкави ламели, се сгъва поетапно.
Други новости при обзавеждането? Превключване на светлините в зависимост от това коя част на деня е, както и специална мелодия при стартирането на двигателя също характеризират модела. Двигателят не е хибрид, а 4-цилиндров дизел с двойно турбо, достигащ 130 к.с. и 400 Нм. Интересно е, че са предприети моторни мерки като намаляване на триенето, които при същата мощност намаляват износването с 25 процента.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...