Хибрид – последен шанс за Maybach?

Main September 3, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 2041 views | no comments

С големи затруднения, което е логично, когато продаваш между 200 и 300 автомобила на година, Maybach определи стратегия за оцеляване, която разкри пред американското издания Automobile Magazine. Както се очаква, гамата скоро ще има пет модела, базирани на платформата на новия Mercedes-Benz S-class, който в момента се разработва. За разлика от тях моделите 57 и 62 използват платформата на S-class от 2002 г. На ниво каросерия ще видим голямо купе с четири врати и голям кабриолет.
Последният двигател, който използва Maybach е 6,0 V12 във версии 545 к.с. и 630 к.с. На него разчитат вече Zeppelin и 62S. В такива времена може би е по-изгодно да се лансира V8 двигател, но от немската марка не смятат така. Тя планира да екипира 12-цилиндровия мотор с 20 к.с. електродвигател, донасяйки малко повече мощност, без да се повлияват разходът и нивата на вредни емисии. Тази система е идентична с използваната при Mercedes S400 Hybrid. По отношение на автоматичната скоростна кутия предавките ще са девет, вместо седем на брой.
Част от спасителния пояс е Maybach да се насочи към развиващите се пазари на автомобили като Китай, Русия и Близкия Изток.

Агенция Speed-Press

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...