Хибридите на Mercedes Benz - Очакват се три модела

Main May 4, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1662 views | no comments

Mercedes Benz ще пуснат първия си хибриден автомобил – новия S400 Hybrid – през третата четвърт на тази година, като първият седан ще бъде първият представител на цяла хибридна линия на германците. Автомобилният производител планира да продава бензиново-електрически варианти на три свои големи модела. Така към хибридния S-Class ще се присъединят по-ефективни версии на ML-Class, както и евентуален E-Class Hybrid.

Информацията идва от генералния мениджър на Mercedes по продуктовия мениджмънт за САЩ, Бърнард Глейзър, който разкри, че в момента се разработва възможността за производство на E-Class Hybrid, така че моделът може да се появи „след няколко години”.

Mercedes очакват хибридните автомобили (а не дизелите) да играят основна роля в стратегията за влизане в рамките на бъдещите корпоративни стандарти за разход на гориво и емисии на СО2, които предстои да влязат в сила. Междувременно обаче германците не са се отказали напълно от дизеловата технология. Други инициативи включват развитието на ново поколение от ултра-ефективни двигатели с принудително впръскване, които комбинират предимствата на бензиновите и дизеловите агрегати.

Що се отнася до предстоящия S400 Hybrid, той комбинира 3.5-литров V6 двигател с мощност от 279 к.с. и електрически мотор с допълнителни 20 к.с., което резултира в разход на гориво от 7.9 л/ 100км. Емисиите на СО2 пък възлизат на 190 г/км. Оборудван със 7G-Tronic седемстепенна автоматично трансмисия със специални настройки за хибридния модел, автомобилът също така може да ускорява до 100 км/ч за 7.2 секунди.

E-Class със същата задвижваща система би трябвало да предоставя по-добра динамика с още по-ниска консумация на гориво (поради по-ниската маса). Въпреки това Глейзър обясни, че не всичко изглежда толкова просто. Един по-евтин и по-ефективен E-Class Hybrid вероятно ще открадне част от продажбите на хибридния S-Class, който е доста по-печеливш модел за немския производител на луксозни автомобили. Това е и една от ключовите причини за отлагането на дебюта на E-Class Hybrid с поне няколко години.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...