Хибридната Panamera харчи 3,1 л/100 км

Main April 3, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3805 views | no comments

Porsche пусна първите официални снимки и техническа информация за фейслифта на Panamera, който ще дебютира на салона в Шанхай на 21 април.
Хирургическа намеса е претърпяла физиономията на автомобила, както и задната му част. Тя се изразява в ново оформление на светлините и броните, както и на задния капак.
От публикуваните снимки не забелязваме особени промени по отношение на интериора.
Новият плъгинхибриден вариант съчетава 3,0-литров V-образен 6-цилиндров двигател с вътрешно горене и литиево-йонни батерии. Сумарната мощност на системата е 410 к.с. В електрически режим автомобилът ще е способен да „вдигне“ 135 км/ч. Разходът е впечатляващ за автомобил от марката Porsche – 3,1 л/100 км, а съдържанието на СО2 в отработените газове е сведено до едва 71 г/км. Ускоряване от място до 100 км/ч за 5,5 сек и макс. скорост от 270 км/ч са останалите характеристики на модела.
Ще има и вариант с 3,0-литров бензинов битурбо V6 с 413 к.с., който ще замести атмосферния 4,8-литров силов агрегат с макс. 395 к.с. от S версията. Той ще е способен на макс. въртящ момент от 520 Нм.
Продажбите започват от юли тази година. В Германия дизеловият вариант ще струва 81 849 евро. Panamera 4 е оценена на 88 513 евро, Panamera S – 101 841 евро. Цената на хибрида S E-Hybrid е 110 409 евро. Най-скъпата версия Turbo Executive излиза 163 364 евро.
В началото на следващата година към гамата ще се присъедини нов дизел с макс. мощност 300 к.с., който ще замени досегашния. Тогава на пазара излизат и новите версии Panamera Turbo S и Panamera Turbo S Executive.

 
Keywords:   Panamera, Porsche
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...