Хорацио Пагани потвърди името Huayra

Main January 24, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1994 views | no comments

„Искахме да придадем форма на вятъра”, казва дизайнерът Хорацио Пагани, създател на едноименната марка ексклузивни автомобили, в официално видео на компанията. В него той потвърждава и името на новия модел Huayra, известен с кодово име С9, за който Speed-Press писа още преди време.
Автомобилът трябва да дебютира официално на изложените в Женева в началото на март, но Pagani Automobili не пропуска да подгрее публиката при всеки удобен случай. Снимки на следващия аржентински покорител на ветровете вече се появиха в интернет пространството, като първоизточникът е испанското издание на списание CAR.
Официалната информация за автомобила е повече от оскъдна. На публикуваните от испанците снимки се вижда, че вратите му ще се отварят нагоре, което се случва за първи път при модел от марката. В официално комюнике на фирмения сайт само се опровергават слуховете, че двигателят на С9 ще е същият V12 като на SL65 Black Series от AMG. Според твърденията на Pagani Automobili Spa и Mercedes-AMG GmbH той е специално разработен за автомобила, чието име Huayra на аржентински, боливийски и чилийски отново означава „вятър”, както беше и случаят при Zonda. Очаква се макс. му мощност да бъде 700 к.с. По традиция цената му ще е над 1 млн. евро и от него ще бъдат произведени едва 20 бройки. Доставките ще започнат през 2012 г.
Припомняме, че Хорацио Пагани е аржентинец, но фабриката за екслузивните му автомобили се намира край Модена.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...