Хърватите не си играят

Main May 2, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7795 views | no comments

Rimac е ново явление в сегмента на суперспортните автомобили, но определено се стреми към върха, особено когато става дума за мощност и цена.
След като направи световна премиера на първото си „създание” – Concept One, през миналата година на автомобилното изложение в Франкфурт, хърватите показаха ново електрическо купе на изложението Top Marques в Монако.
Rimac планира да произведе 88 единици, всяка на цена от 750 000 евро. Докато другите конкуренти в този ценови диапазон залагат на бензинови двигатели, в този случай задвижващата система е изцяло електрическа и се състои от четири подсистеми, като всяка една включва електрически мотор, инвертор и скоростна кутия. Всяка една от системите отговарят за едно колела, така общата мощност възлиза на 1073 к.с. и 1600 Нм.
Според Rimac теглото на Concept One e 1650 кг. За ускорение от 0 до 100 км/ч са нужни само 2,8 сек., а максималната скорост достига 305 км/ч. Батерия с 92 кВч осигурява пробег от 600 км с едно зареждане.
Тялото на електрическото купе е изградено от въглеродни влакна, проектирано е от Адриано Мудри, докато интериорът е дело на екип от бивши служители на Pininfarina, водени от Горан Попович и българското дизайнерско студио Vilner.



Видео

 
Keywords:   pininfarina, top marques
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...