Хърватска компания разработва суперкар на батерии

Main September 3, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4785 views | no comments

Хърватската компания Rimac Automobili ще представи на автомобилния салон във Франкфурт електрически суперкар. Автомобилът е проектиран от дизайнерите Адриано Мудри и Горан Попович.
Суперкарът е оборудван с два електрически мотора, чиято сумарна мощност възлиза на 1088 к.с., а въртящият момент - 3796 Нм. Капацитетът на батериите е 92 кВт.
По данни на Rimac Automobili електромобилът ускорява от място до 100 км/ч за 2,9 сек, а скоростта му е електронно ограничена на 305 км/ч. Масата на колата не превишава 1700 кг.
Известно е, че производителят Fisker Automotive обеща да създаде електромобил, че динамичните му характеристики ще бъдат близки до тези на Bugatti Veyron. От компанията споменават, че новата трансмисия, която в момента се намира във фаза на разработка, ще осигури по-голям въртящ момент на колелата. Така значително ще бъде намалено времето на ускоряването на автомобила и ще бъде увеличена максималната скорост. Според Хенрик Фискер, шеф на американската автокомпании, за сметка на по-големия въртящ момент всеки електромобил ще може да съперничи на Veyron.

 
Keywords:   bugatti veyron
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...