"Цар" Чагин приключи със спорта /видео/

Main February 22, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2920 views | no comments

Легендарният пирлот на отбора КАМАЗ-Мастер Владимир Чагин обяви, че приключва със спортната си кариера. Така седемкратният победител в рали Дакар си тръгва непобеден!

Още в старта на кариерата си Владимир тръгва с победа в ралито "Париж-Уляновск-Улан-Уде" през 1996-а и още тогава блесва талантът му на пилот в рали-маратоните. Следват добри постижения в ралитата "Байконур-Москва", "Мастер-Рали", "Дезърт Челъндж", но до 2000-а година Дакар не се предаваше на руснака.

След това, обаче тръгна цяла серия победи и в периода от 2002-а по 2005-а год Чагин стана истинския "Цар на Дакар". Руските състезателни чудовища-камиони на онбора КАМАЗ-Мастер поразяваха наред съперниците и както при Шумахер във Формула 1, така и в маратонските ралита Чагин беше далеч пред конкуренцията.



Заслуга на отбора КАМАЗ-Мастер, освен блестящите изяви на топ-пилота Чагив е още откриването и на други пилоти, което доведе до многобройни отборни победи на руския отбор. Само Чагин отбеляза през кариерата си 63 етапни победи и само заради това спокойни би влязъл в книгата на рекордите Гинес.

Естествено, ако Владимир продължеше активната си състезателна кариеро, то той още дълго би радвал феновете си с великолепни резултати. Но той реши да си тръгне, просто защото няма какво повече и на кого да доказва, като в същото време не остава далеч от спорта. Той ще продължи да ръководи организацията КАМАЗ-Автоспорт и да готви младото поколение за достойно, като неговото и на Русия представяне в рали-маратоните и други автомобилни състезания.

 
Keywords:   quot quot
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...