10 000 долара годишно пести американец, отказал се от личен транспорт

Общи 16 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3444 посещения | без коментари

Използването на обществен транспорт вместо личен автомобил ще позволи на средно статистическия американец 825 долара месечно, или 9904 годишно, сочат данните на Американската асоциация за обществен транспорт APTA. Данните са получени на основата на анализ на стойността на експлоатацията и обслужването на автомобилите в най-големите градове на САЩ.
Сред разходите на собствениците на автомобили са включени харчовете за бензин, нови гуми и текущи ремонти. Освен това в сумата влизат и застраховките, както и таксите за паркинг. Разходите са смятани на базата средноразмерен автомобил, ползван от двама души в семейството с годишен пробег 24 140 км и среден разход 10 л/100 км.
От получената сума на разходите е сравнена със стойността на билета за обществен транспорт във всеки американски град. Най-много биха икономисали жителите на Ню Йорк, които ако заменят личния си автомобил с метро ще икономисват 1200 долара месечно или 14 400 долара годишно. В челната десетка влизат Бостън (1099 долара месечно /13 200 долара годишно), Сан Франциско (1088 долара мес. /13 100 долара год.), Чикаго (991 долара мес./11 900 год.) и др., сред които Сиатъл, Филаделфия, Хонолулу, Лос Анджелес, Минеаполис и Сан Диего.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте