“100 години по-късно”: Юбилейната обиколка с Ford премина през 12 града

Общи 24 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2545 посещения | без коментари

Завърши автомобилната обиколка на България с Ford под мотото „100 години по-късно”. Днес, 24 юни, петте автомобила-участници пристигнаха обратно в София, откъдето потеглиха по пътищата на България преди 8 дни. Обиколката на България, посветена на 100-годишнината от официалното присъствие на Синия овал у нас и 20-ия рожден ден на Мото-Пфое, започна на 16 юни на пл. „Александър Невски” в столицата. Символичен старт даде Елена Форд, праправнучка на създателя на Ford Motor Company, Хенри Форд – човека, който качи света на колела. В обиколката участваха общо 5 автомобила – новите Ford Fiesta, Focus и Mondeo, които представиха настоящето и бъдещето на марката Ford, както и два олтаймера – Ford Model T от 1916 г. и Model A от 1928 г., които навсякъде по страната бяха начело на атрактивната колона и обираха овациите на публиката.
Уникалното събитие, осъществено от Мото-Пфое в 12 от най-големите градове на страната, представлява повторение на първата обиколка на България с автомобил през далечната 1911 г. Тогава тя е предприета от Марин и Методи Лъскови – първите официални представители на Ford у нас, пътували 22 дни с автомобил Ford Мodel T и така показали за първи път на много от тогавашните българи самоходната машина, която промени живота на хората по земята.
За 8 дни екипът на Мото-Пфое пропътува с 5-те автомобила 1137 км и посети София, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Бургас, Добрич, Варна, Русе, Шумен, Велико Търново и Плевен.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте