100-годишният юбилей на Chevrolet в интерпретация на Жан-Франсоа Розие

Общи 25 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3160 посещения | без коментари

На 3 ноември 1911 година в Детройт, Мичиган, швейцарският емигрант и инженер Луи Шевроле и американският бизнесмен Уилям Дюрант основават фирмата Chevrolet Motor Company. 100 години по-късно известната американска автомобилна компания покани френския арт фотограф Жан-Франсоа Розие в щаб-квартирата си, където той бе вдъхновен за своите две художествени творби Renaissance и Volt Symphony.
Първата включва т. нар. разширена реалност (augmented-reality.) Жан-Франсоа Розие отдава почит на историята на Chevrolet с впечатляваща колекция от автомобили на марката – от Classic Six от 1911 година, чиято конструкция и дизайн са дело на Луи Шевроле, до актуални днешни модели като Aveo, Orlando, Cruze и, разбира се, Chevrolet Volt, електрическият автомобил с възможност за удължаване на пробега. Розие избра мястото пред сградите на General Motors в Детройт, за да събере автомобили с марката Chevrolet от последните 100 години. С Renaissance творецът композира изображение на един футуристичен Детройт с реверанс към традициите в автомобилното производство.
С Volt Symphony фотографът е заснел поточните линии на модела от множество ъгли и ги съчетава в една хиперфотография. Symphony комбинира фотографско изкуство, музика и индустрия по един уникален начин. Резултатът е изумително произведение с невероятно количество детайли. Наблюдателят става зрител и слушател на една тиха симфония, в която поточната линия играе ролята на перфектен оркестър, дирижиран от самия фотограф.
През 2010 година Розие стана носител и на наградата Eurazeo. Неговите творби потапят наблюдателя в една мечтана, понякога фантастична вселена. За повече информация: www.rauzier-hyperphoto.com.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте