14,8% ръст в продажбите на МПС у нас

Общи 10 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3749 посещения | без коментари

Общо 2969 леки и товарни автомобили са продадени у нас през първия месец от годината, сочи статистиката на ААП (Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас), като е регистриран ръст в размер на 14,8% спрямо същия период от миналата година. Продажбите на леки автомобили у нас възлизат на 2822 единици, което е с 13,8% процента повече спрямо януари 2010 г., когато на пазара са били реализирани 2478 коли. Чудовищен е ръстът при мотоциклетите (666%). При тях вместо шестте бройки от миналата година са продадени 46. В сегмента на товарните автомобили и автобусите са реализирани общо 147 бройки, равносилни на растеж от 37%.
Най-много леки коли от марката Volkswagen са купували българите през първия месец от годината - 369 единици. На второ място по продажби се нарежда Toyota с реализация от 270 бройки, следвана от Ford с 240, Dacia с 241 и Peugeot с 200. Най-търсени са моделите от компактния градски сегмент B, където са купени 723 автомобила. На този клас се пада пазарен дял от 25%, сочи статистиката . Най-продаваният модел продължава да бъде Dacia Logan.
При мотоциклетите води марката Peugeot с 28 продажби и дял от 60,87%, а при камионите и автобусите - Mercedes с реализация от 83 единици и пай от 56,46%.

 
Ключови думи:   dacia logan, ford, peugeot, toyota, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте