35 се борят за европейския „Автомобил на годината“

Общи 29 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5790 посещения | без коментари

Организацията Car of the Year вече обяви трийсет и петте автомобила, които ще се борят за престижния приз „Автомобил на годината в Европа". Това е един от най-престижните конкурси в бранша. Последният победител в него е електрическият Nissan Leaf, който изпревари с 9 точки втората Alfa Romeo Giulietta (257 на 248 точки), а трета остана Opel Meriva с 244 т.
Изборът на победителя се осъществява от 59-членно жури от 23 европейски страни. Тази година тестът на 35-те участника ще се състои в Швеция.
Обявяването на първоначалния списък е първият етап от конкурса. Вторият ще е на 9 януари догодина, когато от 35-те първоначални заявки ще бъдат пресети 7-те финалиста. Всеки член на журито има 25 точки, които да разпредели между минимум 5 от тях, като максимално на един автомобил могат да бъдат присъдени 10 точки. Така се формира и класирането в „Автомобил на годината на Европа".

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте