73 м с Coca-Cola и Mentos

Общи 14 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6270 посещения | без коментари

Американците Фриц Гроуб и Стефан Волтц подобриха световния рекорд за дължина на прехода с както те самите го наричат „реактивен автомобил“, задвижван от химичната реакция, протичаща между нискокалорична Coca-Cola и бонбоните Mentos.
За да застави автомобила да се движи, на причудливото возило са били монтирани 54 бутилки Coca-Cola, както и 324 пакета Mentos. В резлутат на това действие изобретението е успяло да измине 73 метра, или с 10 м повече отколкото по-рано тази година, когато за аналогично пътешествие са били изразходвани 108 бутилки Coca-Cola и 648 “ментоса“.
Гроуб и Волтц провеждат този експеримент вече в продължение на няколко години. За това време производителите на използваните продкути са сатанали техни спонсори, а самите изобретатели са регистрирали три рекорда в книгата „Гинес“. Освен това са били номинирани за две награди „Еми“, отворили са интерент списание и са започнали собствено шоу.

Видео

 
Ключови думи:   coca cola, mentos, Калейдоскоп
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте