74 г СО2 на км с 307 Hybride HDi в Challenge Bibendum

Общи 16 ноември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 975 посещения | без коментари

В тазгодишното издание на Challenge Bibendum в Шанхай, Peugeot се представя с Peugeot 307 Hybride HDi", който отделя 74 г въглероден двуокис на километър, благодарение на горивото В30 (30% биодизел).

Това изключително постижение показва как при автомобил от тази категория, чрез конкретни и реалистични технически решения, е възможно вредните емисии да се намалят до много малки стойности.

Технологията Hybride HDi" представлява комбинация между Hdi-двигател 1,6 с филтър за твърди частици и електромотор, конвертор, батерии високо напрежение и специална система за електронен контрол. Скоростната кутия е механична пилотирана, а автомобилът разполага и със системата Stop&Start. Технологията позволява да се използват качествата на дизеловия двигател, в града и извън него, и на електромотора, в градски условия или при ускоряване.

Растенията, от които се произвежда биодизелът консумират въглероден двуокис по време на фотосинтезата. По този начин, отделеното в атмосферата количество СО2 при изгарянето на така нареченото възобновяемо биогориво е много по-малко.

Напредъкът в борбата с парниковия ефект зависи от създаването на допълнителни технологии, използващи двигатели с вътрешно горене с висок КПД, хибридни двигатели и биогорива.

 
Ключови думи:   amp, challenge bibendum, hdi, peugeot, peugeot 307
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте