A3 Sportback мина на синтетичен метан

Общи 01 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2080 посещения | без коментари

Audi представи газова версия на хетчбека A3 Sportback под името g-tron, която работи на синтетичен метан. Автомобилът е част от проекта на германската марка по пускане на собствен завод във Верлте, където се произвежда газ за именно такива модели. В компанията това гориво се нарича e-gas. То се прави от електричество и от възобновяеми източници на енергия. В резултат на реакция се отделя водород и кислород, а от смесването на последния с въглероден диоксид се получава въпросният синтетичен метан.
Химическият състав на полученото гориво напълно съответства на този природния газ. Така че хечбекът може да бъде зареждан и с двете. Audi се надява с да зареди с e-gas 1500 екземпляра от A3 g-tron, като всеки от тях трябва да измине тестово годишно по 15 000 км.
Хечбекът на газ е обзаведен с модернизирания 1.4 TFSI, чиято цилиндрова глава е доработена. Моторът развива макс. мощност 110 к.с. и макс. въртящ момент от 200 Нм. От 0 до 100 км/ч този автомобил ускорява за 11,0 сек. Макс. скорост е 190 км/ч. Разходът е 3,5 кг газ на 100 км. Нивото на вредните емисии е 95 г/км.
Автономността на газ е 400 км, а на бензин моделът може да измине още 900 км. Електрониката автоматична превключва на бензин, когато налягането в резевоарите за газ падне до 10 бара.
Газът се съхранява в два резервоара под пода на багажника, като всеки от тях поема по 7 кг от горивото под налягане от 200 бара. Общата им маса е с 27 кг по-малко от тази на обикновените резервоари за бензин.

 
Ключови думи:   Audi
 

Снимки


 

Mercedes G63 AMG 6X6 Mercedes G63 AMG 6X6
01 март 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте