Alfa 4C – под 4 кг за конска сила

Общи 11 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8555 посещения | без коментари

От днес до 14 юли всички в Западен Съсекс ще станат свидетели на динамичния дебют на нови италиански компактен супермодел, защото новият дългоочакван Alfa 4C и шест класически „алфи“ ще участват на фестивала на скоростта в Гудууд.
„Най-алфата от алфите“ ще изкачи хълма в Гудууд заедно с четири от шестте исторически модела - 8C 2900 B Special Le Mans (1938 г.), Gran Premio Tipo 159 Alfetta (1951), 1750 GT Am (1970) и 33 TT 12 (1975). Музеят на Alfa Romeo осигури и 2000 Sportiva (1954 г.) и прототипа 33 Stradale (1967 г.) като статични участници в събитието. 50-годишнината на Autodelta и 90-годишнината на Quadrifoglio Verde. Колекцията от аксесоари, посветена на новата Alfa Romeo 4C, също ще бъде на щанда на италианската марка.
На събитието в Гудууд Alfa Romeo ще има голям щанд, но звездата ще е новият модел. Името „4C“ идва от спортното минало на марката, и по-точно от 8C и 6C от 30-те и 40-те години. 4C е проектирана така, че да бъде постигнато съотношение между мощност и маса под 4 кг за конска сила. Моделът е произведен в завода на Maserati в Модена. Двуместният състезател е изработен от карбон, алуминий. Предаването е задно, а двигателят е новият бензинов 1750 Turbo с директно впръскване и алуминиев блок. Трансмисията е със сух двоен съединител TCT със селектор и спортен режим.

 
Ключови думи:   Alfa Romeo, autodelta, gran premio, maserati, tt
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте