Aston Martin DBS 2008

Ревюта 03 октомври 2007 | AutoDrum.com A- A+ 2855 посещения | без коментари

Независимо дали се намира вкъщи, на извиващите се планински пътища или на открит път, DBS е напълно безстрашен. Aston Martin DBS е захранен с 6.0 литра V12, притежава състезателни гени и представлява двуместно купе, оформено с най-новите аеродинамични изисквания на високата производителност с изящен интериор, който смесва красиво ръчно сглобените материали с най-новото в спортната технология.

Изпълнителният директор на Aston Martin, Др. Улрих Без, казва: “Моделът DBS е ултиматното изражение на инженерните и техническите способности на Aston Martin. Той предлага истинска производителност, без никакви компромиси.”

"DBS доставя голямо удоволствие от шофирането и представлява мост над празното пространство между нормално шосе и пистовите автомобили – DB9 и DBR9."

Той е комбинация от елегантен дизайн, иновативна производствена технология, материали и компоненти, използвани в състезанията и ръчната изработка на ненадминатите майстори на Aston Martin, като крайния резултат е DBS, луксозен спортен автомобил без еквивалент. Всяка линия, ръб и извивка изразяват огромния потенциал на DBS, съблазнителна смесица от изисканост и първична мощност доставена от ръчно сглобения V12 агрегат, генериращ 510 к.с., максимална скорост от 302 км/ч и ускорение от 0-100 км/ч за 4,1 секунди.

Производителност

Нуждата от голяма стабилност, пъргаво управление и ниско цялостно тегло определя формите и конструкцията на DBS. Затова DBS става първият сериен Aston Martin, произведен със повишено използване на ултра-леки карбонови панели по каросерията. Високите нива на производителност и контрол са осигурени чрез комбинация от вроденото ниско тегло, почти перфектното разпределение на теглото, изключително мощния и пъргав V12 двигател, 6-степенната предавателна кутия, съобразена с мощността на автомобила, новите карбоно-керамични спирачки и адаптиращите се амортисьори.

Сърцето на DBS представлява 6.0 литра V12 двигател. Подогно на всички автомобили на Aston Martin, той е сглобен ръчно в центъра за двигатели в Кьолн, Германия. Класическият 6.0 литра V12 включва редица подобрения увеличаващи мощността. Към тях влиза допълнителен въздушен канал, който се отваря над 5500 об/мин., увеличаващ по този начин дебита на въздух към двигателя, както и променени профили на каналите за въздух, увеличаващи въздушния поток към горивната камера. Това, комбинирано с компресията от 10.9:1 води до изумителна мощност и въртящ момент: DBS генерира 510 к.с. при 6500 об/мин.

Дизайн

Моделът DBS е изработен от най-качествените материали в комбинация с ръчната им обработка и нововъведени високо технологични процеси. Поради изключителното качество на дизайна и усъвършенстваните производствени технологии със цел да се намали теглото и да се увеличи здравината, DBS е технологичен шедьовър и изключително красив, както отвън , така и отвътре.

Външните детайли отразяват мощността и динамиката на DBS с преработените си колектори и уголемени решетки, доставящи повече въздух към двигателя и за по-доброто охлаждане. Финните дизайнерски промени включват нов пет-лъчов дизайн на полираната алуминиева главна решетка, както и два допълнителни отвора върху издатината на карбоновия преден капак. Тези отвори са напълно функционални, подобрявайки производителността и ефикасността на двигателя като в същото време подчертават и увеличената мощност на V12 двигателя.

Аеродинамичните подобрения по DBS са създадени благодарение на опита на Aston Martin от състезанията. Карбоновият разделител и новият дизайн на предната броня, спомагат за насочването на въздушния поток около разширената каросерия на автомобила. Екипът работещ по аеродинамиката е работил много сплотено с екипа отговарящ за дизайна, за да са сигурни, че формите и повърхностите на DBS са изваяни с присъщата на автомобил от такъв клас стабилност при високи скорости.

Интериор

Интериорът на DBS представлява въплъщение на ангажимента на Aston Marin да използва само истински материали, а не изкуствени. Олекотени материали са използвани с цел намаляване на теглото; дръжките на вратите са направени от карбон, а тапицерията на пода е създадена от по-леки влакна, пак заради икономията на тегло. Специална полу-анилинова кожа е била използвана в кабината, пестейки тегло и предоставяща мекота при допир и отличителен аромат.

Като опция DBS може да бъде екипиран със специално разработени олекотени седалки. Те са комбинация от кевлар и карбон, и са създадени от снабдител на мото-спортната и авиационна индустрия като след това се пращат във фабриката в гр.Гайдон на Aston Martin, за ръчно тапициране. Структурата им представлява пласт от кевлар между други два от карбон и тапицерия най-отгоре.

Стартирането на модела DBS е отбелязано и чрез изцяло нов дизайн на централната конзола с метални обкръжения, свежо оформление и нови графики. Върху нея се забелязва традиционен часовник като от двете страни са отворите за климатика, стилизирани по краищата с алуминий.

 

Chevrolet HHR 2008
02 октомври 2007
DaimlerChrysler = Daimler AG DaimlerChrysler = Daimler AG
04 октомври 2007
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте