Aston за познавачи от Bertone

Общи 25 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2615 посещения | без коментари

Голямата премиера на Bertone в Женева няма да бъде на купе, както се очакваше. Италианските дизайнери са се заели с версия shooting brake на Aston Martin Rapide.
Името на концептуалната разработка Jet 2+2 отпраща към прототипа Jet 2, показан още през 2004 г. и базиран на стария Vanquish. Този път идеята за каросерия shooting brake е доста по-близка до реалността и заимства идеи от Porsche Panamera Sport Turismo.


Jet 2+2 отбелязва 100-годишнината на Bertone и 60-годишнината на съвместните проекти между италианците и Aston Martin.


Според някои източници основното условие на Aston Martin за осъществяването на проекта е било Jet 2+2 да остане в един-единствен брой.


Както подсказва името, интериорът осигурява четири комфортни спортни седалки. Облицовани са с плюш и перфорирана кожа и са решени в двуцветна комбинация от пастелни тонове. За разлика от стандартния Rapide, източената каросерия осигурява повече пространство за главите на пътниците отзад. Практичността достига невероятни за Aston Martin нива благодарение на възможността за сгъване на задните седалки. Все пак при товаренето е добре да се внимава с дървените и алуминиевите панели в интериора.


Jet 2+2 получава някои от характерните визуални черти на новия Aston Martin Rapide S – агресивния вид на предната решетка и по-резките черти. Двигателят обаче е старата версия на 6-литровия V12 и следователно се отличава с 470 вместо с 550 к.с., колкото получи Rapide S.
Разбира се, това няма да притесни единствения собственик, тъй като фокусът явно е върху дизайна. Най-силно впечатление прави задницата в стил One-77. Няма да е чудно, ако видим някои от тези стилистични елементи в следващите Aston-и.


Официалната премиера ще се състои на автосалона в Женева в началото на март.

Агенция Speed-Press





 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте