Audi A3 Sportback g-tron за 25 900 евро в Германия

Общи 19 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5050 посещения | без коментари

Audi обяви, че вече приема поръчки на А3 Sportback g-tron в Германия, където моделът се предлага с начална цена от 25 900 евро. Представен преди почти една година, по време на автомобилното изложение в Женева, A3 Sportback g-tron се задвижва от 4-цилиндров 1,4-литров TFSI бензинов агрегат със 110 к.с. и 200 Нм, който може да работи и с природен газ, и със специално разработен от марката синтетичен e-gas. При работа в режим e-gas, автомобилът не отделя никакви вредни емисии.
Audi A3 Sportback g-tron ускорява от 0 до 100 км/ч за 11 сек и развива максимална скорост от 190 км/ч независимо от вида на използваното гориво. Автомобилът е снабден с два газови резервоара, всеки побиращ 7 кг компресиран природен газ при максимално налягане от 200 бара. Резервоарите са изработени от въглеродни влакна, подсилени с полимерни ленти (CFRP), и когато са пълни, теглото им достига 27 кг.
Автомобилът изразходва между 3,2 и 3,3 г/ 100 км газ. Когато работи на газ, може да измине около 400 км, докато с бензин разстоянието се увеличава до 900 км. Може да комбинирате двата режима на работа и така да изминете цели 1300 км.
Що се отнася до e-gas, това е синтетичен метан, произведен от Audi в изградена за тази цел фабрика, базирана в Долна Саксония, Германия. Според компанията това синтетично гориво е най-благоприятно за околната среда решение за изминаване на дълги разстояния. Амбицията на компанията с четирите кръга е тя да се превърне в първия автомобилопроизводител, произвеждащ устойчиви екологични горива, в случая - водород и e-gas.

 
Ключови думи:   Audi
 

Снимки


 

Evoque се разгорещява Evoque се разгорещява
19 февруари 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте