Audi Q5 се обновява в Париж

Общи 26 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7085 посещения | без коментари

Audi разкри подробна информация за обновения Q5, чиято външност бе модернизирана.
Световната му премиера ще се състои на салона в Париж през септември. Фейслифтът се различава от старата версия по бронята, радиаторната решетка, доработените фарове и ауспусите. Доработено е и окачването и така Audi Q5 се сдоби с нови пружини и амортисьори, както и с електромеханичен усилвател на волана вместо предишния хидравличен. Благодарение на тази промяна автомобилът щял да икономисва средно по 0,2 л гориво на 100 км, твърдят производителите.
Запазена е опцията да се поръча мехатронното шаси Audi Drive Select с няколко настройки, които променят отзивчивостта на педала за газта, кормилното управление и работата на предавателната кутия.
Кросоувърът се предлага с модернизирана гама двигатели. Например 3,0-литровият дизелов „шестак“ е получил допълнителни 5 конски сили и вече разполага с 245 к.с. Максималният му въртящ момент е пораснал с 80 Нм до 580 Нм. В гамата влиза и 3,0-литров бензинов V6 с механичен нагнетател, развиващ макс. мощност 272 к.с. Той ще замени предишния 3,2-литров вариант.
С първия мотор Audi Q5 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 сек. Максималната му скорост е 225 км/ч, а средният разход на горивото е 6,4 л/100 км. Бензиновият V6 прави същото за 5,9 сек и постига 234 км/ч. Изразходва 8,5 л/100 км.
Кросоувърът се предлага с 2,0-литровия 4-цилиндров дизел, спряган в две версии на мощността - 143 к.с. (320 Нм) и 177 к.с. (380 Нм). В гамата остава и бензиновият мотор с аналогичен работен обем и мощност 225 к.с. В зависимост от модификацията двигателите могат да бъдат куплирани с 6-степенна механична и 8-степенна автоматична предавателна кутия ( за 2.0 TFSI и 3.0 TFSI) и със 7-степенна роботизирана S tronic с два съединителя (за 2.0 TDI и 3.0 TDI).
Остава в сила и хибридната модификация, съчетаваща бензинов турбомотор с мощност 211 к.с. и електродвигател с мощност 54 к.с.
През юни ще видим и суперверсията SQ5, която ще се развихри в „24-те часа на Льо Ман“, обзаведена с 3,0-литров дизелов „шестак“ и с макс. мощност 313 к.с. Очаква се и бензиновият вариант SQ5, който ще е с 33 к.с.
В Европа обновената версия ще поскъпне средно със 150 евро. Продажбите започват от октомври.


 
Ключови думи:   Audi, audi q5
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте