Audi дава зелена светлина на Quattro

Общи 05 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2115 посещения | без коментари

Audi дава зелена светлина на новото радикално купе Quattro, което най-вероятно ще излезе в лимитирана серия през 2013 година. Прототипът е базиран на S5 и е изграден от подразделението Quattro. Суперлекото купе с мощност 402 к.с. и със задвижване на четирите колела ще използва алуминиево-тръбна конструкция и ще се подсилва от карбонови елементи.
Quattro Concept бе показан за първи път на автомобилното изложение в Париж миналата година, след което няколко месеца по-късно компанията пусна тестови макет на модела.
Днес инженерите от подразделението Quattro са готови със завършена версия на купето, която е близо до окончателния вариант на модела преди пускането му в серийно производство. Прототипът изглежда като стандартно Audi S5, изграден е върху алуминиева рама и използва алуминиеви панели и преден капак от въглеродни влакна. Според компанията този модел ще тежи 300 кг по-малко от RS5, въпреки че използва едни и същи задвижваща и ходова части.
Oкончателният вариант на Audi Quattro ще бъде със 155 мм скъсено междуосие, седалки, изработени от композитни материали, и други. Целта на инженерите е серийният модел да не надвишава 1300 кг, което означава, че ще е с 225 кг по-лек от R8.

 
Ключови думи:   2c, audi quattro, b5, bd, Top secret
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте