Beijing Auto купува правата върху Saab 9-5 - Планира да го произвежда в Китай

Общи 04 октомври 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1205 посещения | без коментари

От Beijing Automotive Industry Corporation се стремят да придобият правата върху дизайна на модела Saab 9-5, за да могат да го произвеждат в един от заводите си в Китай. Наскоро компанията стана миноритарен акционер в Koenigsegg - шведския автомобилен производител, който се стреми да закупи Saab от General Motors.

Очаква се от Beijing Automotive Industry Corporation да променят облика на 9-5, подобно на други китайски фирми, които приспособяват дизайна на американски и европейски автомобили към изискванията на местните пазари. Пример за използвани модели са Jeep Cherokee, Rover 75 и Alfa Romeo 166

Все още не е ясно какъв ще е двигателят на колата на Beijing Automotive Industry Corporation, базирана на Saab 9-5. За да придобие повече капитал, ръководството на Koenigsegg може да продаде правата върху прочутия двигател Saab “H”. Този агрегат беше създаден, преди от General Motors да решат да продават Saab. Производството на двигателя беше прекратено заедно с това на модела 9-5. Следователно би било лесно за Beijing Automotive Industry Corporation да придобие правата върху агрегата. Засега обаче конструирането на този турбо двигател е твърде скъпо и това отслабва интереса на китайската компания към него.

Отпадащият от производствената гама на Saab модел 9-5 е представен за първи път през 1997 година и се базира на европейска платформа на General Motors. Производството му бе спряно през месец юли.

Наскоро от Saab представиха новия си 9-5 на автомобилното изложение във Франкфурт. Планирано е производството му да започне скоро, въпреки че от General Motors не са финализирали сделката си с Koenigsegg.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте