Bertone в застой - Майсторите на дизайна разчитат на издръжка от правителството

Общи 03 ноември 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2540 посещения | без коментари

Bertone е във финансов застой, откакто се провали сделката между тях и Fiat за работа върху няколко нови модела на Lancia. Въпреки това италианските майстори на дизайна вероятно все пак ще си осигурят няколко проекта, но на този етап разчитат правителството да ги издържа и да плаща заплатите на служителите на фирмата. Това обаче също е на път да приключи.

В момента компанията се опитва да си осигури защита срещу банкрут, така че да може да действа дори и докато е в несъстоятелност. Ако това стане, то всички кредитори ще трябва да изчакат преструктурирането на фирмата, преди да започнат да събират дължимите суми.

На този етап обаче не се извършва никаква производствена дейност. Последният договор на Bertone бе за 2000 бройки на лимитираната серия на Mini в средата на 2006 година.

Фабриката на италианците има капацитета да създава по 70 000 бройки годишно, но за да започне да функционира нормално, ще е необходим период от по 30 000 бройки годишно.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте