BMW Group инвестира 900 млн. долара в завода си в САЩ

Общи 16 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2675 посещения | без коментари

BMW Group ще инвестира близо 900 млн. долара до 2014 г. в разширяване на капацитета на фабриката си в Спартънбърг, САЩ. „В следващите три години планираме да вложим близо 900 млн. долара в завода ни в Спартънбърг, Южна Каролина. Това ще създаде 300 нови работни места до края на 2012 г. Инвестицията ще ни позволи да произвеждаме до 350 000 автомобила в Спартънбърг в средносрочен план“, коментира Франк-Петер Арндт, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за производството. Това е второто разширяване на фабриката след като в периода 2008 – 2010 г. BMW Group вече инвестира 750 млн. долара в повишаване на производствените възможности, за да започне производство на актуалния модел на BMW X3.
„Това е нашият отговор на глобалното нарастване на търсенето на BMW X моделите и разширяване на семейството на BMW X, което включва и въвеждането на ново BMW X4“, допълни Арндт по време на церемония, за отбелязване на производството на двумилионния автомобил, излизал от завода на BMW в Южна Каролина от 1994 г. до днес. С настоящето разширяване инвестициите на BMW Group в Южна Каролина достигат почти шест млрд. долара.
Губернаторът на Южна Каролина, Ники Хейли, коментира: „BMW потвърждава за пореден път, че проектът в Южна Каролина е отличен пример за постигане на значителен икономически успех. Партньорството между компанията и щата демонстрира как трябва да се привличат и задържат успешни инвестиции, за да се стимулира създаването на работни места“.
През изминалата година, в завода на BMW в Спартънбърг са произведени 276 065 автомобила, реализирани на повече от 130 пазара в целия свят, което представлява увеличение със 73% спрямо предходната година. BMW X3 играе важна роля в това позитивно развитие. Глобалните продажби на тази успешен модел са нараснали със 156% през 2011 г., за да достигнат общо на 117 944 автомобила. Над 70% от автомобилите, произведени в Спартънбърг (192 813) са предназначени за износ, което прави BMW Group най-големият автомобилен износител сред страните от Северна Америка.
BMW Group Bulgaria
От откриването си през 1994 г. заводът на BMW в Спартънбърг е разширяван четири пъти. В него се произвеждат шест различни модела BMW 318i, BMW Z3, BMW Z4, BMW X5, BMW X6, BMW X3 и техните модификации. Броят на заетите работници се е увеличил от 500 първоначално до повече от 7000 днес.
BMW Group е водещият производител на премиум автомобили в САЩ, най-големият в света пазар за премиум автомобили. През 2011 г. BMW Group увеличи продажбите на BMW и MINI в САЩ с почти 15%, за да достигне общо 305 418 превозни средства. Американския пазар, е най-големият национален пазар за BMW Group през изминалата година.


 
Ключови думи:   bmw, bmw ag, bmw group, bmw x3, bmw x4
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте