BMW и Mercedes - Обмислят четирицилиндрови двигатели в САЩ

Общи 28 април 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1681 посещения | без коментари

В повечето пазари BMW и Mercedes Benz продават серия мощни, но ефективни бензинови и дизелови модели, но в САЩ и двете компании предлагат само шестцилиндрови и още по-мощни модели. Но докато стандартите за разход на гориво и емисии на СО2 са на път да влязат скоро в сила, двете компании обмислят собственото си ембарго срещу четирицилиндровите модели за луксозния американски пазар.

BMW и Mercedes вече са изразявали желанието да докарат четирицилиндрови автомобили в САЩ – особено с оглед на ефекта, който бъдещите стандарти ще имат върху предлаганите от тях автомобили. Все още обаче никой не е предприел първата стъпка.

И за двата производителя подобно решение би означавало навлизане в една нова и все още несигурна област. Последният път, в който BMW са опитали да продават четирицилиндров модел в САЩ, е бил през 1999 година с доста слабо продавания хечбек 318. Mercedes от своя страна за последно са предлагали четирицилиндрови автомобили в САЩ преди пет години – с C-Class и кабриолета SLK.

Пред Automotive News шефът на BMW за САЩ, Джим О’Донъл, каза, че компанията обмисля да ползва нови битурбо четирицилиндрови бензинови двигатели с директно инженционно впръскване за моделите си от 1 и 3 Series, както и за бъдещия Х1 и следващото поколение на кросоувъра Х3. Новото семейство двигатели ще предлага толкова мощност, колкото и настоящите шестцилиндрови агрегати на BMW, като същевременно разходът на гориво и емисиите на СО2 ще бъдат по-ниски.

Въпросните новаторски двигатели ще струват на производителя повече, отколкото настоящите шестцилиндрови агрегати, като тази разлика вероятно ще бъде препратена към потребителите. Според О’Сонъл BMW очакват да видят какъв ще бъде резултатът от стандартите за икономия на САЩ, преди да направи окончателното си решение.

Mercedes от друга страна обмислят да внедрят нов 2.2-литров четирицилиндров дизелов двигател за моделите си в САЩ от E-Class, C-Class и GLK. Новият двигател, който предлага мощност от 204 к.с. и връща разход на гориво от 5.88 л/100км (на магистралата), вече бе представен миналия месец във вид на концептуалния Е250 Bluetec. Подобно на BMW, Mercedes също изчакват, преди да вземат решение.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте