BMW и Mercedes - По-близки отношения между двете компании?

Общи 31 декември 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2285 посещения | без коментари

Тези, които са следели сагата за съвместната работа между BMW и Mercedes Benz, знаят, че и двата автомобилни гиганта бяха доста предпазливи по отношение на евентуален съвместен бизнес, но пък постоянните спекулации в медийното пространство значат, че все пак и двете компании са заинтересовани от подобно начинание. Очакваше се до края на годината двата производителя да съобщят за споразумение за споделяне на разходите при развитието и конструирането на двигатели. Според последните слухове обаче немските компании може да имат дори още по-близки отношения.

Въпреки че спестяванията на BMW от 8 милиона евро се очакваше да дойдат от по-ниски цени на материалите (вероятно заради по-голямото количество, купено съвместно от BMW и Mercedes), според нови данни разходи ще бъдат спестени и от съвместно производство на оси, завиващи механизми и дори двигателни системи. Има логика в едно коопериране между BMW и Mercedes, тъй като в момента компанията от Мюнхен работи заедно с PSA Peugeot-Citroen за двигателите за Mini.

Освен това съвместната работа между двата гиганта може да доведе и до нещо ново – до заличаване на историческата борба между производителите. BMW винаги са били горди с това, че предоставят чрез своите автомобили най-доброто усещане на пътя, докато Mercedes са синоним на чистия лукс. В течение на своето развитие обаче двете компании реално започват да предлагат и лукс, и страхотни усещания на пътя, като няма да имат нищо против и да бъдат свързвани с двете качества.

Има само едно нещо, с което трябва да бъдат много внимателни в Щутгарт и Мюнхен – да не се самозабравят и да не се опитват да предлагат всичко за всички. И двете марки си имат своите клиентели, които се състоят от по-заможни хора. Чужди издания коментират, че е много важно идентичността на BMW и Mercedes да се съхрани.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте