BMW и Pininfarina сътвориха Gran Lusso Coupe

Общи 15 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7375 посещения | без коментари

По време на традиционния Concorso dEleganza Villa dEste 2013 г., BMW Group и Pininfarina ще свържат, в рамките на първото си съвместно сътрудничество, миналото и бъдещето на автомобила във впечатляваща концепция BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.
Тя е продължение на нов подход, въведен в рамките на Concorso през миналата година – представянето на уникален концептуален автомобил, създаден съвместно от известна работилница и BMW. През 2012 г. това бе BMW Zagato Coupе. Винаги в търсене на възможности за по-нататъшно развитие, BMW Group последователно осъществява обмен на творчески идеи и концепции с други дизайнерски студия. По този начин различните подходи се сливат в напълно нов и вълнуващ модел, който се превръща в източник на свежи творчески импулси. Тясното сътрудничество с дизайнерския екип на Pininfarina е довело до нов автомобилен субект с отличителен характер на победител, който се присъединява към високия клас на луксозния сегмент: истинско BMW с рафиниран отпечатък от Pininfarina. BMW Pininfarina Gran Lusso Coupе добавя ново измерение към разбирането на BMW за елегантност и ексклузивност.
Това изтънчено творение, единствен екземпляр, пленява от пръв поглед със своята по италиански модерна изтънченост. Щедрият дизайн на повърхностите и стегнатите контури подчертават елегантното тяло на автомобила, а отличителните BMW пропорции - дълго междуосие, издължен преден капак, къси надвеси и изтеглена назад пътническа кабина с плавно спускаща се линия на покрива – придават на BMW Pininfarina Gran Lusso Coupе авторитет и динамика дори в покой. Силното въздействие на страничния профил се подчертава от изпъкнали остри линии, които добавят динамична елегантност. Екстериорът символизира съвременната хармония между мощност и елегантност, въплътени в дванадесетцилиндровия V-образен двигател под капака.
В интериора BMW Gran Lusso Coupе показва ненадминато съчетание на съвременна елегантност и лукс. Тук смесица на ексклузивност, комфорт и спортен дух създава уникално усещане. Интериорът е повлиян от плавната и жизнена геометрията на флуидите и характерния за BMW фокус върху водача, които придават напълно ново усещане с характерния подпис на Pininfarina.

 
Ключови думи:   bmw, bmw group, concorso, coup, lusso, pininfarina, villa deste, zagato
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте