BMW планира използването на чувствителен на допир плат

Общи 25 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2560 посещения | без коментари

BMW планира в бъдеще да използва чувствителен на допир плат, който ще контролира всяко едно устройство в превозното средство. Този материал реагира на плъзгане и дори на леко докосване с пръст. Чрез него например ще може да управлявате климатика, звука на музикалната система и то само с докосване на определено място на седалката си.
Учени са разработили фибри от полимерна основа, които се изтъкават на специален плат, който поддържа електрическия заряд. При докосване, въпросният заряд предава сигнал на софтуер, който определя желаната функция.
BMW представи за пръв път тази идея за чувствителна на допир повърхност в концепцията Vision ConnectedDrive, показана по време на автомобилното изложение в Женева през 2011 г. Концепцията предлагаше повърхност с вградена оптична светлина, възприемчива на докосване и контролираща всички иформационните функции.

 
Ключови думи:   bmw
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте