BMW представи новия си 3-цилиндров мотор

Общи 23 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2630 посещения | без коментари

Двигателят е с ходов обем 1,5 л и е с технологията за турбопълнене Twin Power. Мощността му е 150 к.с. 3-цилиндровият мотор 1,5 л няма да остане сам в силовата гама двигатели на BMW. В бъдеще се планира производството и на други подобни мотори, които ще са на "касетъчен" принцип и ще могат да комбинират различен брой цилиндри.

Първият агрегат на баварците със системата Twin Power, обаче е 3-литровият, бензинов, шестцилиндров двигател на BMW 5-Series GT. А през януари тази година беше монтиран и 4-цилиндровият, 2-литров Twin Power на кросовъра X1 xDrive28i. Неговата мощност е 245 к.с., а максималният въртящ момент 350 Нм.



В клипчето се вижда, че за основа на новия трицилиндров мотор е взет класическият и прочwт редови 6-цилиндров, който е разделен на две. Новият 3-цилиндров двигател ще се монтира вероятно в новото поколение на поколение BMW 3-а серия като базов, но не е изключено моторът да се монтира в моделите на MINI и при първият модел с предно задвижване на BMW - i3.

 
Ключови думи:   bmw, bmw 3, bmw 5 series
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте