BMW Серия 3 е „Кола на годината 2013” в България

Общи 10 декември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5780 посещения | без коментари

На бляскава церемония в хотел „Шератон“ станаха известни победителите в традиционния конкурс Кола на годината в нашата страта. Това бе 16-ото поред издание на съревнованието, което се организира от Прес Авто Клуб България. В него членуват журналисти от различни национални медии, които работят в областта на автомобилната тематика. Колите се оценяват по няколко групи от критерии - дизайн (интериор и екстериор), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамичност, безопасност и цена/предлагане.
Във финалната надпревара достигат по пет автомобила, между които се избират и победителите, но поради равен брой точки за първи път тази година до заключитената фаза при леките автомобили достигнаха 8 автомобила.С приза „Кола на годината 2013” за България бе отличено новото BMW Серия 3. То спечели в оспорвана конкуренция пред Skoda Rapid и Renault Clio 4. Близо до върха бяха и Audi A3, Chevrolet Malibu, Citroen DS5, Peugeot 208 и Peugeot 301.Александър Миланов, управител на BMW Group България, прие наградата, която му бе връчена лично от министъра на транспорта Ивайло Московски.
В категорията 4х4 оспорваната надпревара беше между Citroen C4 Аircross, Great Wall Steed 5, Hyundai Santa Fe, Mazda CX-5, Peugeot 508 RXH. Почетната статуетка и приза „Кола на годината 2013” за България ще носи изцяло новият Hyundai Santa Fe. Наградата получи Стефан Митов, търговски директор на „Индустриал комерс“.
Минимална бе разликата във финала и при вановете, като Ford B Max спечели награда за „Ванове и многофункционални автомобили” пред – Dacia Lodgy и Opel Zafira. Наградата бе получена от изпълнителния директор на „Мото-Пфое“ Димо Николов.
Opel Ampera се наложи над съперниците си в най-оспорваната битка в категорията „Еко автомобили”. Моделът събра равен брой точки с Lexus GS 450h и взе победата с повече първи места в отделните фишове. Зад тях останаха Peugeot 508 Hybrid4 и Toyota Yaris HSD. Наградата връчи Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“.
По традиция журналистите определят и още номинации за компании с особен принос през годината за развитието на автомобилния бизнес като цяло в България. Специална награда по време на церемонията бе връчена на българската компанията „Литекс Мототор“ за инвестиция на годината в автомобилният бранш. Това е инвестиция, която възражда родното производството на автомобили, открива работни места, създава перспективи и ни приобщава в голямото семейство на страните, развиващи автомобилната индустия. Иво Деков, директор „Маркетинг” в „Литекс Моторс” прие наградата.
Специална награда „Гориво на годината” получи „Лукойл“ за иновативните си горива „Екто”, които почистват двигателите и повишават мощността.
С приза „Застраховател на годината” в автомобилното застраховане бе удостоена застрахователна компания „Булстрад”.
„Глобул“ получи награда за приноса си за повишаване на безопасността по пътищята и дългосрочната кампания „Шофирай безопасно. Говори с hands-free!”.
„Уникредит лизинг“ отнесе приза за „Лизингодател на годината” в автомобилния бранш. Отличието прие Румен Иванчев, главен изпълнителен директор на компанията.
Представителството на „Бош“ за България получи специална награда за иновации в областта на системите за сигурност и безопасност и за новото поколение ESP (И Ес Пи) – 9 Премиум получават представителите на Бош в България.
Специална награда получи и фирмата „ЖЕВКО България“, като най-бързо развиващата се логистична компания.
Традиционната награда за PR на годината тази година заслужи Мартина Йорданова от „София Франс Ауто“, официален вносител на Peugeot у нас.
Конкурсът "Автомобил на годината в България" е основан през 1996 г., като тогава се избира само лек автомобил и модел 4Х4. От 1999 г. се обявява и категорията "Ван на годината". През 2007 г се включва "Камион на годината". С появата на все повече хибридни и електрически автомобили от 2011 г. се учредява и категория е "Екоавтомобил на годината".
Провеждането на бляскавата церемония, която за първи път от историята на конкурса е в такъв формат стана възможно и благодарение на партньорите от „Лазурит 97“, Sony, Castrol, MS Yahting, Chivas, Маргел и любезните домакини от хотел „Шератон“. За „сладък” финал на тържеството шеф Ради Стамболов беше сътворил уникална торта във формата на ретро автомобил.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте