BMW ще избере Сао Пауло за първи завод в Латинска Америка

Общи 07 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5835 посещения | 1 коментар

BMW ще избере Сао Пауло, най-големия град в Бразилия, за мястото на своя първи завод в Латинска Америка. Това съобщи немският бизнес всекидневник Handelsblatt. Вестникът цитира източници от компанията, според които контролният орган трябва да вземе решение за това през декември. Изборът пада върху Бразилия, "понеже всички важни вносители на части са там".
Говорител на BMW отрече да е взето окончателно решение. Баварската компания оповести намерението си да навлиза в Южна Америка още преди месеци. Бразилия е важен пазар за големите производители. Fiat, General Motors и групата VW вече увеличиха продажбите си там. За BMW този пазар все още се развива. Очакваните 10 000 продажби през тази година са нищожно малко, в сравнение с предвижданите 1.6 млн. в целия свят. Така че компанията има силно желание да разшири дейността си в развиващите се пазари.
През май, по време на годишната генерална среща на BMW, изпълнителният директор на BMW AG Норберт Райтхофер разкри плановете за атакуване на страните от БРИК – Бразилия, Русия, Индия и Китай. Освен тях в плановете на BMW за експанзия влизат още Корея и Турция. Последната е доста интересна възможност, предвид силното производство на Mercedes-Benz в съседката ни.

 
Ключови думи:   bmw, bmw ag, fiat, fiat general motors, general motors, handelsblatt
 

 
 

Коментари

 
Gravatar photo
+0

Положителни: 0
Отрицателни: 0


 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте