Carbon Motors E7 – алуминиев автомобил за шерифа

Общи 24 юни 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1559 посещения | без коментари

Американската компания Carbon Motors представи проект за полицейски автомобил, и макар, че окончателната цена на модела, получил обозначение Е7 и очакван в производство не по-рано от 2012-а година, засега не е ясна, Carbon Motors вече има 10 000 поръчки.

Концепцията за Carbon 7, представяна от авторите й като полицейската кола на бъдещето, e изградена на базата на предложения на близо 3000 професионалисти от органите на реда в САЩ.

За разлика от специално подготвените и масово използвани в Щатите от полицията седани Ford Crown Victoria и Dodge Charger, новата кола няма серийно изработван аналог и е разработена направо от нулата. Купето на Е7 е направено от алуминий, което осигурява дълъг живот на автомобила, но се отразява на цената.

Колата е с типичното за Щатите задно предаване, има 3-литров, и отново за пръв път в историята на американската полиция, дизелов турбо двигател, чиято максимална мощност достига 300 к.с. Той е куплиран с 6-степенна автоматична трансмисия, осигуряваща отлична динамика - ускоряване от 0 до 100 км/час за 6.5 сек. и максимална скорост 250 километра в час.

Екстериорът впечатлява с острите си линии и предна броня с подчертан респектиращ стил, типичен за служителите на закона. Вътре автомобилът е направо високотехнологично постижение с един от най-големите вградени touch screen екран, специална клавиатура, камера, и система за видео запис.

Полицаите имат на разположение камери за нощно виждане, система за видео- и аудиоконтрол за нарушителите, вързани на задната седалка, автоматична идентификация на регистрационните номера, гласово управление на бордовите системи и даже радиационен анализатор.

Седалките са много анатомични, на специално и лесно достъпно място са стойките за оръжието между двете предни седалки. Задните две седалки са в отделено от предните пространство, не са и от най-удобните, тъй като са тези, които не слушат закона, но ги държат здраво и ги предпазват при бърза езда. Освен това бързо и лесно могат да бъдат почистени с течаща вода.

Цената на автомобила ще бъде вероятно около 50 000 долара, което не е малка сума за ограничените полицейски бюджети, но пък експлоатационният му живот ще бъде двойно по-дълъг от този на сегашните полицейски коли, обещава производителят.

 
Ключови думи:   dodge, Dodge Charger, ford, ford crown victoria
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте