Chevrolet Volt е обявен за „Световен зелен автомобил” на 2011 година

Общи 27 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2160 посещения | без коментари

Източник: www.chevrolet.bg

Пазарната премиера в Европа ще се състои през месец ноември 2011 година


Chevrolet Volt бе обявен за Световен зелен автомобил на 2011 година (2011 World Green Car of the Year) в рамките на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк.

"Изборът на Volt за Световен зелен автомобил на 2011 година е още едно доказателство за ефективността на технологиите за намаляване на разхода на гориво, предлагани от марката Chevrolet в световен мащаб," отбеляза Рик Шайд, вицепрезидент маркетинг на Chevrolet. "Tова отличие, наред с тези преди него, потвърждават правилната насока на усилията на развойния екип в създаването на наистина забележителен автомобил с потенциал да промени бъдещето на индивидуалния транспорт в глобален план."

Chevrolet Volt е избран сред представителите на първоначалния списък от кандидати, включващ 12 нови автомобила от целия свят, преминава през полуфинала с десет избрани кандидати и през състава на тримата финалисти - Chevrolet Volt, BMW 320d Efficient Dynamics Edition и Nissan Leaf.

За да се съревновават за цялостната награда Световен автомобил (World Car), кандидатите следва да се предлагат за продажба на поне два континента в периода между първи януари 2010 година и 30 май 2011 година. Chevrolet Volt ще може да участва за цялостната награда Световен автомобил на 2012 година (2012 World Car Award), тъй като продажбите му в Европа и Азия ще стартират по-късно през 2011 година.

Наградата Световен зелен автомобил е последната в поредицата значими признания, получени от модела Volt, който до момента бе обявен за:
«Автомобил на годината 2011» на списание Motor Trend
«Зелен автомобил на годината 2011» от списание Green Car Journal
«10-те най-добри за 2011» на списание Car and Driver
«10-те най-добри двигателя за 2011» на Ward’s AutoWorld
«Автомобил на годината 2011» на списание AUTOMOBILE Magazine
«Революционна технология на 2010 на списание Popular Mechanics

Eвропейските потребители ще имат възможността да се срещнат с получилия множество награди модел Volt в изложбените центрове на избрани дилъри на марката Chevrolet от месец ноември 2011 година.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте