Chevrolet спасява пътниците на задните седалки от скуката

Общи 17 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4695 посещения | без коментари

В рамките на уникална програма за сътрудничество инженерите на Chevrolet/General Motors (GM) и студентите от направление FUTURE LAB на израелската Академия за изящни изкуства и дизайн в Бецалел, Йерусалим (Bezalel Academy of Art and Design) са успели да превърнат прозорците на автомобила в интерактивни екрани, използвайки най-модерните компютърни технологии в областта на виртуалната реалност и издигайки възможностите за забавления на пътуващите на задните места на качествено ново равнище. Академията в Бецалел е най-старото висше учебно заведение в Израел и едно от най-престижните училища в тази област в световен мащаб
Вдъхновените от задълбочени психологически изследвания нови разработки ще позволят на пътниците в автомобила, които често се чувстват твърде изолирани от заобикалящия ги среда, да се наслаждават на дългите пътувания и да осъществяват по-пълноценна връзка със света извън автомобила.
Заданието на проекта с название „Прозорци на възможностите” (Windows of Opportunity или WOO) възлага на студентите от Академията в Бецалел задачата да превърнат прозорците в автомобила в интерактивни екрани, способни да стимулират вниманието и да поощряват любопитството на пътуващите. Независимо дали става въпрос за чисто развлечение или за инфоразвлекателно съдържание, мнозина могат да се възползват от възможностите, разкриващи се през интерактивните прозорци.
Използвайки технологии с оптични сензори и сензори за движение, студентите от академията са превърнали обикновените стъклени прозорци в чувствителни на докосване и жестове повърхности, подобни на тези в таблетите и iPad.
Екипът от изследователи и развойни инженери е осигурил пълна свобода на студентите от Бецалел по отношение на създаването на различни приложения без оглед на това дали същите са пригодни за последващо масово производство или не. Студентите са разработили цяла гама от приложения за използване на новия тип екран, като в рамките на програмата е бил създаден пълноразмерен работещ прототип с реална задна седалка и страничен прозорец.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте