Clio 4 налага новия дизайн на Renault

Общи 03 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2420 посещения | без коментари

Новото поколение на Renault Clio идва с емоционален дизайн и богати възможности за персонализация на интериора. Физиономията на автомобила е станала доста по-изразителна, а логото отпред е увеличило размера си. Забелязва се изобилие от хромирани детайли, добавени са и дневни LED светлини. Скритите дръжки на задните врати придават спортен вид на компактния автомобил, който вече ще се предлага само във вариант с пет врати. Клиренсът е понижен, а предната и задната следи – разширени. Колелата леко са изнесени навън.
Моделът идва в осем различни цвята, сред които и огнено червено (Rouge Flamme).
Определено Clio е ориентиран към младежите - затова говори предлаганият като опция таблет Renault R-Link, който свързва колата с интернет.
Дори базовото радио в автомобила предвижда USB порт и жак за допълнително устройство.
Клиентите вече ще имат възможност да поръчват модела с камера за обратно виждане, карта „свободни ръце“ и приложение R-Sound Effect. Новост в гамата е и автоматичната 6-степенна трансмисия EDC с двоен съединител, както и тъчскрийн дисплеят.
В гамата на двигателите влиза 3-цилиндровият турбобензинов Energy TCe 90, чийто среден разход е 4,3 л/100 км при ниво на СО2 в размер на 99 г/км в отработилите газове. Той е с работен обем от 900 куб. см и е съчетан със система Stop/Start. Неговите възможности са като на 1,4-литровия мотор на марката. Макс. му мощност е 90 к.с. при 5000 об/мин. Макс. въртящ момент е 135 Нм при 2500 об/мин.
Другият нов бензинов мотор е TCe 120. Той може да бъде куплиран с 6-степенния автоматик EDC. Този 1,2-литров силов агрегат е с динамиката на 1,6-литровия мотор на Renault. В момента все още тече неговият процес на хомологация и той ще излезе на пазара от 2013 г. Тъй като е с директно впръскване и турбо неговата макс. мощност е 120 к.с., а макс. въртящ момент – 190 Нм при 1750 об/мин.
Ново попълнение е и дизеловият Energy dCi 90 (3,2 л/100 км и 83 г/км CO2). Той е 4-цилиндров 1,5-литров с макс. въртящ момент от 220 Нм при 1750 об/мин и мощност 90 к.с. при 4000 об/мин. Ще можем да го съчетаваме с 6-степенния автоматик от 2013 г.
От компанията твърдят, че това поколение на Renault Clio е първият автомобил, който най-добре ще изрази новата линия в дизайна на марката, очертана от Лорънс ван ден Акер.
В новото Clio се долавя вдъхновение от концепцията DeZir, чието име на френски означава желание. В дизайна няма и следа от агресия, моделът сякаш те приканва да го погалиш, твърди дизайнерът.

 
Ключови думи:   renault, Renault Clio, sound effect
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте