Concept AR стъпва в Европа

Общи 14 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5390 посещения | без коментари

Mitsubishi Motors започва новата година с премиерата на Concept AR на автомобилното изложение в Брюксел 2014 г., което ще бъде открито за посетители от 16 януари. Така компанията отбелязва 40-годишния си юбилей в Европа. Концепцията предлага уникална комбинация от стил и технологии (SUV / MPV архитектура, BSG Mild Hybrid задвижване и др.), която ще може да бъде тествана в реални условия от посетителите на изложението.
Наред с Concept AR ще бъдат показани и автомобилите на Mitsubishi Motors, които в момента се предлагат в Белгия и Люксембург, включително и получилият награди Plug-in хибриден електрически (PHEV) кросоувър Outlander, който ще започне своята кариера на целия европейски пазар от салона в Брюксел, след обещаващото предварително представяне в “страните от първата вълна” (Холандия, Швейцария и избрани скандинавски страни) в края на октомври 2013 година.
Concept AR бе представен за първи път в края на ноември 2013 година на автомобилното изложение в Токио. Той е базиран на лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система на задвижване, състояща се от компактен 1,1-литров, 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент, с 48-волтова литиево-йонна батерия и DC-DC конвертор с въздушно охлаждане.
Concept AR (от “Active Runabout”) на Mitsubishi е автомобил, в който са комбинирани предимствата на архитектурите на MPV и SUV.Благодарение на гумите с по-голям размер, каросерията изглежда по-висока, а по-големите долни протектори са ясен визуален израз на характерните за един SUV висока маневреност, надеждна стабилност и доминиращо присъствие. За свежия и отличителен дизайн на Concept AR допринасят и други елементи на стиловото оформление, например впечатляващата предна “диамантена” решетка и интегрираните в задните колони вентилационни отвори, които намаляват аеродинамичното съпротивление.
Просторният интериор предлага три варианта за разполагане на седалките: конфигурация, при която спокойно могат да пътуват шест човека, четириместен вариант с голям обем на багажното отделение, както и позициониране на седалките от втория и третия ред така, че пътниците да пътуват с лице един към друг и много пространство пред себе си.
Много внимание е отделено и за осигуряване на достатъчно лично пространство и разстояние между пътниците – например пътникът може да изтегли интерфейса за таблет от съответното гнездо в страничната част на кабината и да се свърже с външния свят, използвайки интернет, както и да провери електронната си поща и друга лична информация.
Въпреки компактните размери на каросерията, благодарение на сравнително голямото междуосие интериорът е просторен и приятен. За това допринася и леко извитият покрив Crystal Lighted Roof с меко индиректно осветление в централната част.
Concept AR се задвижва от лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система, състояща се от компактен линеен 1,1-литров 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент. Монтираната отзад 48-волтова литиево-йонна батерия и DC-DC конвертор осигуряват заедно необходимата енергия за бързо рестартиране на двигателя след спирането му и генерират за кратко време висок въртящ момент, за да улеснят бързото ускоряване на автомобила. Електромоторът се използва за рекупериране на кинетичната енергия по време на спиране и за захранване на компресора на климатика, докато двигателят е изключен.
Concept AR предупреждава шофьора за наличие на автомобил в „мъртвата точка“ на видимостта, автоматично превключва дългите светлини, защитен е срещу неволно потегляне, задейства спирачките с цел ограничаване на последствията при челен удар (FCM), предупреждава при отклоняване от пътната лента (LDW) и разполага с адаптивен круиз контрол (ACC).

 
Ключови думи:   mitsubishi
 

Сензация от Toyota Сензация от Toyota
14 януари 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте