Daimler - Инвеститор от Абу Даби гони голям дял в компанията

Общи 10 август 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1064 посещения | без коментари

Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) изрази интереса си от закупуването на голям дял от Daimler, сочат материали в немските медии. ADIA е компания, която е изцяло собственост на правителството на Абу Даби и реално притежава един от най-големите запаси от пари в света. Става дума за налични средства в размер на 650 до 875 милиарда долара.

И докато Daimler гледа публично да отрича подобни планове да си търси голям инвеститор, то източници, близки до изпълнителния директор на компанията, Дитер Цетше, разкриват пред списание Focus, че шефът на концерна всъщност е отворен за предложения – особено с оглед на непостоянството на цените на акциите, както и на липсата на други големи акционери.

В момента най-големият акционер в Daimler e Кувейт, която притежава 7.6 % от немската компания, но планира да увеличи дяла си.

И докато ADIA е изцяло собственост на държава, то това далеч не е единствената инвеститорска компания, която е собственост на правителството на Абу Даби. Освен това ги има и Mubadala Development Corp, които имат 5 % във Ferrari, както и 17 % в холандския производител на спортни автомобили, Spyker.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте