Daimler строи завод за двигатели в Китай

Общи 20 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4855 посещения | без коментари

Daimler AG и китайският производител на товарни автомобили Foton започва да изграждат нов завод за двигатели за работните машини. Той ще се намира в Пекин. Строителството започва от първата половина на 2013 г. и приключва през 2014 г. Инвестицията ще е в размер на 135 млн. евро. От новия завод ще излизат двигателите OM 457, монтирани в колите венчърно производство, които се предлагат под марката Auman. В момента този дизелов мотор се използва за товарните автомобили на Mercedes-Benz в Европа и Латинска Америка. Ще произвеждат до 40% от частите на силовия агрегат в Китай, когато заводът започне да функционира, като е предвидено по-късно дялът да стигне до 65%.
Новата фабрика ще заема площ от около 30 000 кв. м и в нея ще бъдат наети над 500 нови служители. Капацитетът й ще бъде за 45 000 двигателя годишно. Веднага след като Китай въведе стандарта China IV, който отговаря на Euro IV, купувачите ще имат възможност да поръчват камионите Auman както с OM 457, така и с конвенционален двигател.


 
Ключови думи:   china, daimler ag, euro iv, foton, mercedes benz
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте